Hladoví jsme zakotvili U Přístavu

Hladoví jsme zakotvili U Přístavu

Pokud rádi cestujete vlakem a budete se chtít dobře najíst poblíž hlavního nádraží v Děčíně, tak doporučuji restauraci U Přístavu, ale dejte pozor, aby jste měli dostatek času do odjezdu. Pomalu se nám tu rozvíjí nešvar všech slušných podniků, že na dobré jídlo si hold musíte počkat jeden a půl piva. Samozřejmě to bylo především proto, že bylo narváno, ale když máte hlad, tak nechcete čekat skoro hodinu.

Naštěstí doba, kterou si občas musíte počkat, je asi jediné zásadní mínus. Vybral jsem si kuřecí prso plněné sušenými rajčátky s čerstvou bazalkou a mozzarelou a dokonce si myslím, že to byla o něco lepší volba než kuřecí prso na houbovém ragů, které si dala má roztomilá přítelkyně. Na druhou stranu v příloze vyhrála ona, hranolky měli skvěle připravené a byly o něco lepší než mé opečené brambory.

Dezert těžko říct kdo měl lepší, ale zde se jednoznačně dostali před ústeckou Větruši. Čokoládový fondat i Panacota s nakládanými třešněmi byly opravdu tou správnou sladkou tečkou tohoto oběda. Jediné co byla trochu škoda, bylo esspresso k dezertu, které přinesli výrazně dřív. Na druhou stranu chutí kávy by hravě strčili do kapsy leckteré kavárny.

Restaurace U Přístavu má své slabší stránky, ale rozhodně zde nezažijete žádné zklamání. Dokonce i interiér mají vyladěný v námořnickém stylu. Jen pokud se sem chystáte v letních dnech, je možné, že na zahrádku si nesednete, ale na centrum Děčína moc příjemný podnik. A na závěr vzkaz mé krásné přítelkyně: Přineste si sebou alespoň brambůrky.