BurgerTour: Coyote-Liberec – Milo Sviták
BurgerTour: Coyote-Liberec

BurgerTour: Coyote-Liberec

Přišel čas si stanovit nový životní cíl a vzhledem k tomu že už Werich říkal, vše co zažijete a sníte vám už nikdo nevezme. A pokud bych měl vyjmenovat jídla co umím celkem slušně uvařit, budou tam patřit i hamburgery a to i přes to že se nevaří. V mé BurgerTour rozhodně nebudu hodnotit MC Donald a to ne protože bych byl pozér co tam nechodí, ale protože všichni dobře vědí co tam dostanou.

V mém putování republikou začneme v severočeském Liberci a kupodivu u dálnice. V patře hotelu pro řidiče kamionu se skrývá naprosto perfektní restaurace stylově laděná. Coyote Diners & Bar nabízí příjemné prostředí v americkém stylu skvěle pasující k burgeru. Zahrádku bych zde asi nevolil vzhledem k dálnici, ale jinak není co vytknout. Do takového podniku se chodí kvůli jídlu a ne kvůli výhledu z okna.

Jako správný pozér vím, že jídlo se skládá z předkrmu, hlavního jídla a dezertu. Takže jsem rozhodl oběd zahájit polévkou, čehož jsem měl později litovat z hlediska přejídání. Moje volba směřovala k Tomatové polévce s bazalkou a parmezánem. Byla hustá, skvěle dochucená, naprosto ideální. Jenže se nejednalo o žádnou malou misku, ale o pořádnou porci i s pečivem, no a když vám chutná, tak to jednoduše sníte všechno. Má půvabná přítelkyně naštěstí měla více rozumu a volila pouze hlavní jídlo.

Jelikož je to BurgerTour, tak asi tušíte co byla naše volba. Zde mají skvěle vypracovaný systém volby burgeru. Nejprve si zvolíte typ housky, přílohu a dip a to aplikujete na jakoukoliv burgerovou možnost, které jsou rozděleny do 4 kategorií, kdy první je směs hovězího a vepřového, druhá je hovězí z krku býka, třetí kuřecí a poslední je nepodstatná, protože jít do Burger baru a dát si vegetariánský burger by mělo být trestné. Volili jsme menší verzi a nevím jestli nás vyslyšeli, ale měl jsem pocit že nedojdu na vlak a to je to 50 metrů od nádraží.

Mojí volbou byl Cheese-Bacon burger, jednoduchá burgerová klasika v sezamové bulce s kořeněnými steakovými brambory a BBQ omáčkou. Při tomto jídle jsem sice porušil přikázání obžerství, ale nelituju jediného sousta. Zdolat celou porci byla opravdu fuška, ale byl to ten typ jídla, kdy si řeknete radši prasknu než abych tak skvělé jídlo nedojel. Správně připravené maso, tak jak má být, chuťově naprosto dokonalé, příloha naprosto perfektní i v kombinaci s BBQ omáčkou.

Má krásná přítelkyně volila také směs hovězího a vepřového a to v podání klasického Cheese Burgeru s domácími hranolkami a medovo-horčičovým dipem. Její hodnocení se v tomto slučuje s mým, hranolky sice už celé nezdolala, ale Burger prostě musel padnout celý za každou cenu. Akorát její dip byl spíše jen hořčice, ale jinak nic nekazilo dokonalost tohoto jídla.

Tipujete správně, na dezert už nedošlo, kdy na Burgerový bar jejich výběr nebyl špatný. To co mě ale hodně překvapilo byla nabídka nápojů, podle které se sem budeme ještě muset někdy vrátit na koktejly, na které tentokrát nedošlo. V závěru jsem vyzkoušel i jejich domácí ledový zelený čaj a pro mě ideální volba. Po náročném „jedlickém“ výkonu, jsem potřeboval ještě trochu spláchnout a naštěstí nebyl příliš sladký a jednoduše osvěžující. I co se týče nápojů obstáli na výbornou.

V celkovém hodnocení uděluji 9 z 10, protože podniku by rozhodně slušelo lepší umístění než u dálnice. Cenově jsem platil myslím něco přes 500, takže česká vlastnost výkon/cena, hodnotím naprosto kladně. Vlastně tomuto podniku není téměř co vytknout, uvidíme jak se s tím popere nějaký z dalších burgerových podniků.